В Николаевке построят новый жилищный комплекс

Уже есть разрешение

«Донбасенерго» отримало дозвіл на будівництво житлового кварталу в Миколаївці – місті, де працює Слов'янська ТЕС. Компанія планує побудувати на вул. Миру цілий мікрорайон загальною площею забудови 7,5 тис. м2 на 198 квартир, у яких, як передбачено, невдовзі зможуть відсвяткувати новосілля майже 500 миколаївців.

Це буде справжнє комфортне для проживання «місто в місті», що налічуватиме п'ять чотириповерхових будинків. Передбачена й власна інфраструктура комплексу. На перших поверхах розмістяться комерційні приміщення – магазини, офіси, сервісні центри. На території кварталу будуть дитячі ігрові майданчики, зони відпочинку для дорослих і дітей, спортивні майданчики, планується озеленення території.

Усі квартири в нових будинках матимуть зручні планування, що дасть змогу їх власникам ефективно організувати власний житловий простiр.

Невдовзі на будмайданчику з'явиться відділ продажів, в якому можна буде одержати кваліфіковану консультацію менеджерів щодо придбання квартири в новому двосекційному будинку.

Основний житловий фонд Миколаївки було побудовано в 50–60-х роках минулого століття. Багато будинків із цього фонду потребують капітального ремонту, але є будинки, у яких неможливо, через їх конструктивні особливості, виконати капремонт або реконструкцію, вони перебувають в аварійному стані.

«Для нашої компанії слова «відродження Донбасу» наповнені конкретним змістом. Ми реалізували й продовжуємо реалізовувати на сході країни реальні проєкти, завдяки яким створюються нові робочі місця, а жителі Миколаївки, Слов'янська, Краматорська отримують всі умови для повноцінного життя, оздоровлення та занять професійним спортом.

Проєкт з будівництва нового мікрорайону в м. Миколаївці – своєрідний виклик для нас. Але першу цеглину ми вже заклали! Враховуючи нагальну потребу в реалізації проєкту для місцевих жителів, «Донбасенерго» докладе всіх зусиль для його якнайшвидшого втілення в життя!», – зазначила керівник Служби зовнішніх комунікацій компанії Оксана Ганенко.

Для довідки: станом на 01.12.2019 р. 60,86 % акцій ПАТ «Донбасенерго» належать Приватному акціонерному товариству «ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ», 25 % + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України, 14,14 % – іншим міноритарним акціонерам.

ПАТ «Донбасенерго» об’єднує дві електростанції – Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. перебуває на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розташованих на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються до звітності «Донбасенерго» у зв’язку з призупиненням управління.

Установлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.