Под Славянском почтили память погибших нацгвардейцев

Под Славянском почтили память погибших нацгвардейцев

Трагедия произошла под Карачуном

 На збитому терористами гелікоптері знаходився генерал Сергій Кульчицький. Трагедія сталася у травні 2014 року. Покладання квітів на знак пошани до пам’яті загиблих побратимів відбулося в рамках робочої поїздки Голови Нацполіції Сергія Князєва на Донеччину.

Сьогодні, 6 серпня, в рамках робочої поїздки до Донецької області Голови Нацполіції Сергія Князєва на Донеччину глава Нацполіції Сергій Князєв, командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан і начальник поліції Донеччини Микола Семенишин поклали квіти до меморіалу військовослужбовцям Національної гвардії, які загинули у збитому бойовиками гелікоптері під Слов’янськом 29 травня 2014 року. Разом з іншими військовослужбовцями на борту збитого гелікоптера знаходився генерал Сергій Кульчицький.

Після покладання квітів пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Нагадаємо, 29 травня 2014 року поблизу гори Карачун проросійські сепаратисти збили гелікоптер. Тоді загинуло 12 військовослужбовців разом із генералом Сергієм Кульчицьким. До 5-ї річниці трагедії на трасі Слов’янськ – Краматорськ, неподалік від місця падіння гелікоптера, був відкритий пам’ятний Меморіал. відкрили до 5-ї річниці трагедії, , неподалік місця падіння гелікоптера. Тоді в рамках пам’ятних заходів офіцеру Нацгвардії Олександру Макеєнку, який був штурманом гелікоптера і став єдиним, хто вижив, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вручив державну нагороду – іменну вогнепальну зброю.

4 серпня 2019 року на вулиці Копичинецькій у місті Чортків на Тернопільщині була урочисто відкрита Алея героїв та пам’ятник Герою України генерал-майору Сергію Кульчицькому. На знак поваги та шани до бойового генерала під його погруддям викарбовано слова «Генерал із серцем солдата», адже саме так характеризують Сергія Кульчицького його побратими.

Департамент комунікації