Суд по делу Нели Штепы отложили на неизвестный срок

Верховний суд продовжує роглядати клопотання про перенесення розгляду справи до іншого міста

Розгляд справи у суді Полтави проти колишньої міської голови Слов'янська Нелі Штепи, яку підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України, знову відкладений. Верховний суд продовжує роглядати клопотання про перенесення розгляду справи до іншого міста. Про це Суспільному повідомили адвокат Штепи Олександр Тананакін та речник Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко.

Як розповів Суспільному адвокат Олександр Тананакін, слухання, яке було признечене на 7 червня, відкладено, оскільки Верховний суд України вирішує питання про підсудність даної справи. Мова їде про перенесення справи у районний суд Харкова.

Олександр Тананакін додав, що наразі йому невідомо, скільки часу ВСУ буде розглядати клопотання.

Речник Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко сказав Суспільному, що наразі невідомо, коли відбудеться наступне засідання у справі, оскільки це залежить від термінів розглядання клопотання Виховним судом.

Перше за понад рік судове засідання у справі проти Нелі Штепи мало відбутися 19 квітня. Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко пояснював, що така довга перерва пов'язана з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну та активними бойовими діями на території Харківської області. Проте засідння суду у справі Штепи 19 квітня відклали. Сторона захисту подала клопотання, аби справу слухали на Харківщині, через те що свідки та обвинувачення повинні їздити на кожне засідання з Донеччини до Полтави.