Скандал в Слов’янську: невідомі порушують права кандидатів від «Нашого краю»

Скандал в Слов’янську: невідомі порушують права кандидатів від «Нашого краю»

Відео

Сьогодні кандидат в депутати Слов’янської міської ради від ПП «Наш край» Артур Січкарьов заявив про порушення своїх законних прав як кандидата. Інцидент стався у дворі будинку, де він мешкає. Артур розповів, що невідомі, які приїхали на мікроавтобусі (номерні знаки зафіксовані на відео) з елементами символіки ОПЗЖ всередині автомобіля, зривали його агітаційні матеріали, які він розклеював, а на їхне місце клеїли матеріали Павла Придворова.

На місце подій Артур Січкарьов викликав поліцію, адже дії невідомих є порушенням норм кримінального кодексу (ст. 157 КК України «Перешкоджання здійсненню виборчого права») та Адміністративного кодексу (ст. 212-224 КУАП «Перешкоджання здійсненню виборчого права»). Попри вимогу затримати невідомих патрульна поліція відпустили мікроавтобус, заявивши, що не мають формальних підстав затримувати авто. Натомість на місце прибула слідчо-оперативна група поліції. Кандидат в депутати Слов’янської міської ради від ПП «Наш край» Артур Січкарьов написав заяву щодо перешкоджання здійснення виборчого права. 

Як повідомила прес-офіцер Слов’янського міського відділу поліції Марія Тюріна, протягом доби матеріали справи повинні бути вивчені. У разі наявності кримінального правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.