Сколько жителей Славянска привились от коронавируса

Статистика так себе...

Двісті дев’ять лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 виявлено у Слов’янську за останній тиждень. Коефіцієнт виявлення складає 47,8%. Про це повідомила заступниця начальнику відділу охорони здоров’я Марина Порохняк.

Усього в Слов’янську у поточному році зафіксовано 3603 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. 185 з тих, хто захворів — діти, 149 — медичні працівники.

Наразі продовжують хворіти 896 людини, у тому числі — 33 медпрацівники. В інфекційне та терапевтичне відділення Слов’янська госпіталізовані 86 пацієнтів.

Зазначимо, що у поточному році 71 випадок захворювання, на жаль, закінчився летально. 56 пацієнтів серед померлих — особи, старші за 60 років із супутніми захворюваннями.

Додамо, що зараз на самоізоляції перебувають 2038 мешканців міста. Крім інфікованих, у це число входять ті, хто контактував із хворими, прибув із-за кордону та члени їхніх родин.

Також за останній тиждень проведено 437 заборів біологічного матеріалу для обстеження методом ПЛР.

Звертаємо увагу, що у цьому році лікувальні заклади міста отримали гуманітарну допомогу у вигляді засобів індивідуального захисту та дезинфекції, медапаратури, кисневих концентраторів на суму 1672,7 тис. грн.

Додамо також, що у місті розпочата вакцинація проти коронавірусу вакциною AstraZeneca (COVISHIELD) та КОРОНОВАК. Наразі вакциновано 599 осіб.

Вакцинація проводиться у кабінетах щеплень амбулаторій №№1, 7, 10 та мобільною бригадою ЦПМСД.