Славянский чиновник перепутал личный карман с государственным

Теперь начальника ожидает суд

У Слов’янську судитимуть посадовця державного підприємства, який заволодів     державними коштами у сумі 600 тис грн.

Слов’янською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування у справі начальника Слов’янського районного виробничого відділу Донецької регіональної філії ДП «Центр державного земельного кадастру», який обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.369-2 (зловживання впливом) КК України.

В ході розслідування встановлено, що відповідно до своїх службових обов’язків, посадовець займався укладанням договорів з фізичними та юридичними особами з надання послуг у сфері інжинірингу, геології та геодезії.

В подальшому чоловік оформив на себе підприємництво та продовжив надавати вказані послуги. Гроші від укладених договорів керівник відділу залишав собі, оскільки всі угоди проводив через власне підприємство. Внаслідок неправомірних дій вказаної особи державній установі завдано збитків на загальну суму 600 тисяч гривень.

Крім того встановлено, що посадовець одержував неправомірну вигоду за вплив на посадових осіб міста при прийнятті рішень щодо швидкого та позитивного погодження комплексних топографо-геодезичних вишукувань.

Наразі обвинувальний акт прокуратурою узгоджено та скеровано до суду.

Правопорушнику загрожує до 6 років позбавлення волі.

      Прес-служба прокуратури Донецької області