В Славянске полиция обращается к родителям маленьких детей

В Славянске полиция обращается к родителям маленьких детей

В чем дело?

Під час канікул, діти можуть тривалий час знаходитись без нагляду дорослих, тому у ці дні підвищується ризик дитячого травматизму на дорогах та вулицях.

Безпека життя дитини і охорона її здоров'я – одне з найголовніших завдань у вихованні. При цьому важливо не просто оберігати дітей від небезпек, а й готувати їх до зустрічі з можливими труднощами, формувати уявлення про найбільш небезпечні ситуації, прищеплювати їм навички безпечної поведінки.

Під час шкільних канікул завжди зростає ризик дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Тільки у Слов’янську в учбових закладах навчається більше 10 тисяч дітей. З закінченням другої учбової чверті всі вони «вийшли» на вулиці. Тому ризик того, що діти можуть травмуватися чи потрапити в іншу неприємну ситуацію зростає в рази.

Правила дорожнього руху – знати та дотримуватися потрібно обов'язково. Завданням дорослих є учити дітей правильно оцінювати ситуацію на дорозі, прогнозувати небезпеку і діяти адекватно обстановці.

Основні причини дитячого дорожньо-транспортного травматизму за виною дітей:

- перехід дороги в непередбаченому для цього місті;

- неочікуваний вихід на проїжджу частину перед транспортом, що наближається;

- вихід на дорогу з-за перешкоди, стоячих транспортних засобів, які обмежують видимість.

Правоохоронці звертаються до батьків з проханням не залишати дітей, особливо молодшого шкільного віку, на вулиці без нагляду, перед виходом дитини з будинку нагадувати їй про Правила дорожнього руху, контролювати дії своїх дітей. При перевезенні маленьких дітей у якості пасажирів автівок бажано користуватися дитячими автокріслами.

Слов’янський відділ поліції

Донецької області