Как "разводили" жителей Славянска

На какие схемы попадались наши земляки?

Потерпіли втрачали кошти при купівлі та продажу через інтернет, надавали доступ до своїх рахунків фейковим співробітникам банку, "ділились" грошима після повідомлень про виграш у лотереї.

Житель м. Миколаївка розмістив на одному з відомих сайтів об'яву про продаж комп'ютера. Йому передзвонив невідомий та погодився на пропозицію. Згодом продавець отримав квитанцію про сплату 12 тисяч гривень, після чого вислав комп'ютер за вказаною адресою. Насправді гроші на рахунок 23-річного чоловіка так і не надійшли, комп'ютер теж не повернути не вдалось.

34-річна жителька Слов'янська "попалася" на більш просту схему, вже на покупці товару через інтернет. Жінка замовила предмет меблів та погодилась перерахувати наперед повну вартість – 2300 гривень. Через деякий час замовлення так і надійшло, а зв'язок із "продавцем" обірвався.

59-річна мешканка міста надала дані своєї картки двом аферистам, які зателефонували та представились робітниками банку. У результаті вона втратила 2900 гривень, що знаходились на рахунку.

Про виграш крупної суми грошей у лотерею несподівано для себе дізналась 40-річна мешканка Слов'янська. Однак зраділій жінці повідомили про необхідність сплатити декілька внесків – "початкового", "у пенсійний" фонд", "на страхування". У результаті, замість того, щоб розбагатіти, заявниця втратила 27 тисяч гривень.

Невдало замовив собі автомобіль з-за кордону один з місцевих мешканців. Чоловік вибрав собі авто на сайті та протягом деякого часу платив "виконавцю", який завіряв, що переганяє йому транспортний засіб. Згодом останній просто перестав відповідати на дзвінки.

Поліція нагадує! Щоб не стати жертвою шахраїв, будьте обачними при товарно-грошових відносинах в інтернеті та у спілкуванні телефоном з незнайомими людьми. Не погоджуйтесь на "сумнівні" згоди та не перераховуйте кошти наперед невідомим людям.

Краматорське районне управління поліції

Донецької області