Жительницу Славянска развели по-новогоднему

Официальная информация

На одному з сайтів жінка замовила собі ялинку, проте, ані товару, ані повернення своїх грошей не дочекалась. За даним фактом розпочато досудове розслідування.

У неділю до поліції Слов'янська звернулась місцева мешканка, яка стала жертвою шахрайства.

27-річна заявителька розповіла, що кілька днів тому замовила на одному з сайтів новорічну ялинку, перерахувавши всю її вартість наперед. Проте, посилка так і не була відправлена, а продавець перестав відповідати на дзвінки та заблокував її.

Даний факт внесений до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 "Шахрайство" Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Нагадуємо, що майже кожне третє шахрайство вчинено за схемою купівлі-продажу товарів через мережу інтернет. Вигідна ціна та терміновий продаж товару – цим маневрують фейкові продавці.

В усіх випадках потерпілі зізнавалися, що чули про «шахраїв у мережі», однак все одно перераховували на вказані рахунки повну передплату за товар. Як тільки гроші потрапляли на рахунки зловмисників, вони «розчинялися в повітрі», видаляючи свої оголошення і всі можливі контакти.

Шановні громадяни! Щоб не стати жертвою шахраїв будьте обачними при замовлянні товарів через інтернет. Домовляйтесь про відправку накладеним платежем або за допомогою спеціальної послугу "безпечної доставки". Здійснюйте оплату тільки після його перевірки отриманого.

У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділу поліції або телефонуйте «102».

Краматорське районне управління поліції

Донецької області