СБУшники "хлопнули" главу лесхоза в Славянске

СБУшники "хлопнули" главу лесхоза в Славянске

Нарубили на полмиллиона лишь в одном эпизоде

Дії зловмисників тільки за одним епізодом завдали збитків державі на майже півмільйона гривень.

Оперативники спецслужби встановили, що керівник лісництва разом із колегою організували масштабну незаконну порубку лісу понад встановлені норми. До цієї протиправної діяльності вони задіяли людські та матеріальні ресурси держпідприємства.

Більше 100 дерев, вирубаних поза межами визначеної для вирубки ділянки, зловмисники реалізовували за готівку місцевим підприємцям та мешканцям.

У рамках документування одного з фактів систематичної вирубки, зафіксовано завдання збитків державі на понад 470 тис. грн.

Наразі обом організаторам оборудки повідомлено про підозру за ч.2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.4 ст. 246 ( незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Триває слідство для виявлення та притягнення до відповідальності всіх, задіяних у протиправній діяльності осіб.

Виявлення протиправної оборудки здійснювало ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з теруправлінням ДБР Краматорська за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Пресслужба ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях