У Слов'янську почнуть ремонтувати пошкоджені багатоповерхівки

Зруйноване житло у Слов’янську: кому відмовляють у компенсації, а які багатоповерхівки почнуть ремонтувати

Є хороші новини для жителів Слов’янська — у місті почнуть ремонтувати пошкоджені багатоповерхівки

Начальник Слов’янської військової адмінінстрації Вадим Лях повідомив декілька приємних новин для власників повністю зруйнованого житла.

Працює програма «єВідновлення». Багато мешканців громади вже подали заявки на компенсацію.

Але 146 з них отримали відмову. Найчастіше за все у компенсації доводиться відмовляти власникам квартир у багатоповерхівках, де зруйновані місця загального користування — підʼїзди, сходи тощо.

У цьому випадку закон регламентує спочатку відновити саме їх, в потім вже мешканці можуть звертатися за відшкодуванням до програми «єВідновлення».

На сьогодні у Словʼянську таких будинків шість. На їхнє відновлення потрібно приблизно 150 млн грн.

На жаль, у місцевому бюджеті таких коштів у повному обсязі немає.

Не можемо місто наразі скористатися і коштами державного фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Постанова Кабміну визначає, що подаватися на програми фонду мають право громади, які знаходяться у 30 і більше кілометрах від зони бойових дій. У Словʼянську ця відстань — менша.

Але все ж таки у цьому році із місцевого бюджету виділять 25 млн гривень і починуть відновлювати три будинки:

  • вул. Лозановича, 20,

  • вул. Поштова, 12,

  • пров. Виноградний, 3.

По інших обʼєктах шукає фінансування та сподіваємося на ЗСУ. Адже, якщо лінія фронту відсунеться, кошти фонда для Словʼянської громади стануть доступними, — повідомив Вадим Лях.

Доброго дня, Словʼянськ!Понеділок, 16 жовтня.Декілька приємних новин для власників повністю зруйнованого житла.Працює програма «єВідновлення». Багато мешканців громади вже подали заявки на компенсацію. Але 146 з них отримали відмову. Найчастіше за все у компенсації доводиться відмовляти власникам квартир у багатоповерхівках, де зруйновані місця загального користування - підʼїзди, сходи тощо.У цьому випадку закон регламентує спочатку відновити саме їх, в потім вже мешканці можуть звертатися за відшкодуванням до програми «єВідновлення».На сьогодні у Словʼянську таких будинків шість. На їхнє відновлення потрібно приблизно 150 млн грн. На жаль, у місцевому бюджеті таких коштів у повному обсязі немає. Не можемо ми наразі скористатися і коштами державного фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Постанова Кабміну визначає, що подаватися на програми фонду мають право громади, які знаходяться у 30 і більше кілометрах від зони бойових дій. У Словʼянську ця відстань - менша.Але все ж таки у цьому році із місцевого бюджету виділяємо 25 млн грн і починаємо відновлювати три будинки: ⁃ вул. Лозановича, 20, ⁃ вул. Поштова, 12, ⁃ пров. Виноградний, 3.По інших обʼєктах шукаємо фінансування та сподіваємося на ЗСУ. Адже, якщо лінія фронту відсунеться, кошти фонда для Словʼянської громади стануть доступними.Бережіть себе.Тримаємося. Ми разом!🇺🇦

Posted by Вадим Лях on Monday, October 16, 2023