Словʼянській кераміці планують надати статус культурної спадщини ЮНЕСКО

Словʼянській кераміці планують надати статус культурної спадщини ЮНЕСКО

Слов'янська кераміка - душа Донецької області. Принаймні так вважає тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Карандєєв

Черговий візит співробітника Кабміну в Донецьку область цього разу припав на Слов'янськ.

Так, у рамках візиту на Донеччину Словʼянськ відвідав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. Про це повідомляє начальник Слов’янської військової адміністрації Вадим Лях.

Нижче дослівно зі сторінки Вадима Ляха у Фейсбук

Проблеми релокованих закладів культури та підприємств, збереження фондів, втрата кадрів, робота в умовах прифронтового міста - ці та інші питання стали предметом розмови словʼянської громадськості із представниками МКІП.

На Алеї Слави гості вшанували памʼять мешканців громади, полеглих за незалежність України.

Ознайомилися з роботою керамічного підприємства «Керамфарфор», що продовжує працювати попри війну, та зустрілися з місцевими керамістами. Словʼянську кераміку Ростислав Карандєєв назвав душею регіону. За його думкою, її збереження та розвиток галузі може підтримати економіку Донеччини.

Він наголосив, що міністерство розгляне питання про створення робочої групи щодо підтримки кераміки Слов’янська. Одним із напрямків роботи такої групи стане подання про надання словʼянській кераміці статусу культурної спадщини ЮНЕСКО.

Нагадаємо, що після нещодавнього візиту президента Володимира Зеленського до Покровська (де він, виступаючи на камеру, заявив, що чекає на візити представників Кабміну до прифронтових міст) почався "вояж" співробітників різних міністерств містами Донецької області.