Как 22-летнюю жительницу Славянска втянули в преступную схему

Как это было...

Фото – иллюстративный материал 

22-річна мешканка Слов’янська стала посередником в шахрайській схемі. Затримана приймала участь у схемах з використанням сім-карт та отриманням грошей через послугу «зняття без картки». Наразі фігурантка надає свідчення, на її рахунку щонайменше 20 епізодів.

Співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Донецькій області спільно з оперативниками Краматорська встановили мешканку Слов’янська причетну до серії шахрайств з використанням сім-карт з подальшим зняттям грошей з рахунків через сервер одного з банків 24/7.

Зловмисниця розповіла, що три роки тому познайомилася з чоловіком, який знаходився в місцях позбавлення волі на тимчасово окупованій території. Новий знайомий поросив її придбати декілька нових сім-карт, після чого через сервісний центр мобільного оператора дівчина повинна була "перевипускати" їх на інший номер, який їй давали.

Потім через послугу «зняття без картки» дівчина отримувала гроші з банкомату. Отримані кошти перераховувались знайомому, а в якості «винагороди» дівчина залишала собі 100-200 гривень.

Зі слів затриманої, вона виконала 20 таких операцій з «пустишками», як називають такі маніпуляції з сім-картками самі організатори шахрайських схем.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Зловмисниці загрожує до 3 років позбавлення волі.