- Категорія
- Новини України
- Дата публікації
- Кількість переглядів
- 4
Как в Славянске можно торговать фруктами и овощами
Слов'янська міська рада інформує:
До уваги суб'єктів господарювання, які реалізують фрукти та овочі в закладах роздрібної торгівлі на території м. Слов’янськ!
Листом від 11.04.2020 № 2601-06/2494-06 Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України інформує щодо питань реалізації фруктів та овочів закладами роздрібної торгівлі харчовими продуктами під час карантинних обмежень.
Враховуючи міжнародні рекомендації та наявну інформацію про шляхи передачі COVID-19, реалізація фруктів та овочів у закладах роздрібної торгівлі харчовими продуктами має здійснюватися в спосіб, що гарантує дотримання протиепідемічних вимог. Такими способами можуть бути:
1) або реалізація фруктів та овочів в упаковці виробника;
2) або фасування фруктів та овочів продавцем у спеціально відведеному приміщенні;
3) або відпуск фруктів та овочів безпосередньо в торговельній залі через продавця, за умови:
наявності у продавця особистої медичної книжки;
використання продавцем засобів індивідуального захисту (маска, рукавички);
пакування продавцем фруктів та овочів в індивідуальну упаковку (наприклад, одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери тощо);
дотримання продавцем рекомендованої дистанції із покупцем;
забезпечення наявності і доступності для продавців засобів дезінфекції у торговельній залі;
4) реалізація нефасованих фруктів та овочів шляхом самообслуговування покупцями в торговельній залі, за умови:
забезпечення доступу до місця (зони) торговельного обслуговування лише тих покупців, які мають одягнені засоби індивідуального захисту (маски);
забезпечення покупців, за потреби, засобами індивідуального захисту (одноразовими рукавичками);
забезпечення пакування покупцями фруктів та овочів в індивідуальну упаковку (наприклад, одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери тощо);
забезпечення наявності і доступності для покупців засобів дезінфекції у торговельній залі.
Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити покупців інформацією щодо необхідності ретельного миття овочів та фруктів в домашніх умовах, а також, де це є доречним, здійснення їх термообробки перед вживанням.
Контроль за дотриманням цих рекомендацій покладається на керівників закладів роздрібної торгівлі харчовими продуктами».