Швейні машинки для пошиття постільної білизни

Швейні машинки для пошиття постільної білизни

Шити постіль простіше простого. Головне – чітко розкроювати деталі, дотримуючись квадратної або прямокутної форми. Як матеріал використовують переважно сатин, бязь, поплін, ранфорс, шовк, бавовну, батист та ін

Шити постіль простіше простого. Головне – чітко розкроювати деталі, дотримуючись квадратної або прямокутної форми. Як матеріал використовують переважно сатин, бязь, поплін, ранфорс, шовк, бавовну, батист та ін. Ці тканини невибагливі в пошитті і з ними справляються навіть найпростіші прилади. Однак є певні нюанси, в яких слід розібратися.

Машинки для пошиття постільної білизни

Майстрині, що володіють навіть простим швейним приладом, можуть виготовити комплект з наволочки, простирадла і підковдри. Основними стібками, які знадобляться в процесі роботи, є звичайний прямий шов і оверлочний (зигзагоподібний). Такі операції можуть виконувати наступні швейні машини:

  1. Електромеханічні. Це найпоширеніші прилади, що функціонують від натискання на педаль електроприводу. Пристрої можуть мати різну кількість операцій (від 8 до 40). З їх допомогою можна виконувати різні шви, пришивати ґудзики і навіть створювати невеликі аплікації. До бюджетних популярних електромеханічних машинок відноситься JANOME 311 PG та SINGER SIMPLE 3221, а серед віп-моделей виділяють PFAFF SELECT 4.2. Якщо вам потрібен прилад тільки для пошиття постільної білизни, то можна купити в інтернет-магазині «Швейний світ» недорогий пристрій. Його функцій цілком достатньо для отримання хорошого результату.

  2. Електронні або комп'ютеризовані. Ці два типи дуже схожі, хоча в деяких випадках їх відносять до різних видів. Відмінності полягають тільки у відсутності можливості у першій моделі зберігати готові ескізи і робити оновлення прошивки приладу. Електронні або комп'ютеризовані машини коштують від 5 до 51 тис. грн. (наприклад, JANOME EXCELLENT STITCH 100, HUSQVARNA SAPPHIRE 835, FAMILY PLATINUM LINE 4500 та PFAFF QUILT EXPRESSION 720). Основна інформація щодо роботи пристрою виводиться на екран. Ризик помилитися при пошитті – мінімальний. Програма надає рекомендації стосовно запланованих дій, тому шити буде легко і приємно.

  3. Швейно-вишивальні. Такі моделі відносяться до найдорожчих. Ціна в середньому починається від 20 тис. грн. Швейно-вишивальні машини дозволять не тільки зшити комплект постільної білизни, але і зробити гарну вишивку на підковдрі або наволочці. Можна швидко нанести оригінальний орнамент або ініціали. Серед популярних моделей виділяють: JANOME MEMORY CRAFT 550E, HUSQVARNA DESIGNER DIAMOND ROYALE і PFAFF CREATIVE 1.5.

Попри величезну різноманітність швейних приладів, для пошиття постільних речей досить зупинитися на електромеханічних машинках. Серед популярних виробників виділяють JANOME, PFAFF, SINGER і FAMILY. Техніка від цих брендів має високу якість і широкі можливості. Вона виглядає стильно і сучасно.

Оверлочні машини

Щоб отримати гарно і рівномірно оброблений край тканини, потрібно використовувати оверлок. Він застосовується для обробки зрізів, в результаті чого виходить красивий і рівний шов.

Розрізняють 4 типи оверлоків:

  • двонитковий – застосовується при роботі з тонкими матеріалами;

  • тринитковий – найпопулярніший варіант (відмінно підходить для пошиття постільної білизни);

  • чотирьохнитковий – використовується для обметування і сточування деталей виробу;

  • п’ятинитковий – відноситься до промислових моделей (в побуті зустрічається рідко).

При пошитті наволочок, підковдр або простирадл можна обійтися і без оверлока, натомість роблячи оброблення краю швом-зигзагом. Але за допомогою спеціальної техніки краї виходять більш схожими на текстиль, виготовлений у фабричних умовах.