Алкоголізм: підступная хвороба та лікування залежності

Алкоголізм: підступная хвороба та лікування залежності

Перший етап лікування

Алкоголізм: підступная хвороба та лікування залежності

Алкоголізм вражає людей будь-якого віку та будь-якого соціального стану. Це захворювання, яке лікується за допомогою детоксикації та спеціалізованої терапії. Лікування алкоголізму потребує відданості та наснаги самого пацієнта та лікарів. Тільки професійні фахівці допоможуть очистити організм від небажаних речовин та дозволять пацієнтові змінити своє життя на краще.

Перший етап лікування

Перед тим, як пацієнт буде готовий приступити до психотерапії, яка допоможе йому впоратися зі своїми проблемами, усвідомити суть певних механізмів, що відбуваються в розумі та тілі, та надасть необхідні техніки для роботи над собою, людина, яка приходить у центр боротьби із залежностями, піддається детоксикації. Це процес видалення алкоголю та всіх видів токсинів з організму пацієнта та його забезпечення необхідними вітамінами та іншими речовинами, потрібними для правильного функціонування.

Забезпечення пацієнта необхідними поживними речовинами спрямоване на відновлення балансу всього тіла та регенерацію втомлених та пошкоджених органів. Зазвичай процес детоксикації займає кілька днів, протягом яких організм очищується та отримує необхідне харчування. Це важкий період для пацієнта, оскільки його організм звик до насиченого алкоголем порядку дня, який зараз повністю перервано. Залежно від схильності пацієнти можуть спостерігати:

  • головні болі,

  • перепади настрою,

  • блювотиння,

  • сильне почуття виснаження,

  • напади епілепсії чи інші типи реакцій.

Професійна детоксикація

Що ж до курсу детоксикації, перед його початком кожен пацієнт проходить обстеження. Лікарю необхідно знати про перебіг залежності, можливі захворювання, з якими бореться пацієнт, і всю необхідну інформацію про його здоров'я.

Згідно з таким інтерв'ю, лікар призначає відповідний метод терапії. Детоксикацію слід проводити у професійній клініці під наглядом фахівців, бо тільки тоді вона буде правильно адаптована до потреб та стану організму пацієнта. Залежна людина повинна бути під опікою медичного персоналу також через недуги, пов'язані з відлученням організму від алкоголю.

Слід наголосити на важливості детоксикації у професійному центрі лікування наркозалежності, оскільки алкоголіки часто вважають, що вони можуть пройти детоксикацію вдома. Однак вона не приносить бажаних результатів через неадекватну поведінку чи відсутність наполегливості.

Однак найважливіша причина детоксикації у клініці – безпека. Організм, який звик до великої кількості алкоголю, дійсно сильно ослаблений, і коли поповнення запасів алкоголю різко переривається, виникають різні реакції, згадані вище.

З цієї причини пацієнт повинен перебувати під медичним наглядом, щоб будь-які симптоми можна було полегшити максимально можливою мірою і щоб пацієнту можна було дати відповідні ліки в будь-який час.