Нерухомість за містом: скільки коштують будинки, котеджі та дачі у різних регіонах України

Нерухомість за містом: скільки коштують будинки, котеджі та дачі у різних регіонах України

Заміська нерухомість у Київській області – найдорожча. Тут будинки продаються в середньому за 2,7 млн грн., в Черкаській області будинок можна купити за 300 тис. грн.

Найдешевша заміська нерухомість у липні 2022 року розташована у Полтавській, Черкаській та Кіровоградській областях. Тоді як дорогі варіанти пропонують у Київській, Закарпатській та Львівській. Найбільше пропозицій від власників фіксується у сегменті будинків – понад 54 тис. оголошень. Про це повідомляє "OLX Нерухомість".

За даними порталу, у Полтавській області можна купити будинки в середньому за менше ніж 500 тис. грн, а на Черкащині та Кіровоградщині – взагалі за 300-380 тис. грн. Трохи понад півмільйона коштує нерухомість у Хмельницькій, Тернопільській та Вінницькій областях.

Тоді як на Київщині будинки продаються в середньому за 2,7 млн. грн.

Найчастіше в Україні продаються будинки у житловому стані. Приблизно порівну пропозицій нерухомості – з косметичним та євроремонтом (6 тис. та 6,8 тис. відповідно). У близько 50% оголошень вказується близьке місцезнаходження дитячих садків, відділень банків та аптек. Більшість будинків розташовані неподалік лісу.

Цікаво, що вартість частини будинку зазвичай вища за ціну цілого будинку. Це зумовлено тим, що частини будинків розташовані переважно ближче до міст або в більш престижних і дорогих локаціях.

Окрім будинків, в Україні продаються такі види заміської нерухомості:

  • дачі (6400 оголошень);

  • частина будинків (4000);

  • котеджі (3900);

  • таунхауси (3200.);

  • дуплекси (1500);

  • клубні будинки (228 оголошень).

Водночас найбільший попит серед українців мають дачі. Причиною їхньої популярності є доступні ціни, які стартують від 102 тис. грн у Кіровоградській області до 585 тис. грн – у Київській.

Найдорожчими варіантами житла за містом є котеджі. Ціни у цьому сегменті стартують від 1,1 млн грн у Вінницькій області та сягають понад 5 млн грн у Київській.