Ердоган після зустрічі із Зеленським знову висловив надію на переговори між Україною та РФ

"Я сподіваюся, що наші зустрічі приведуть до миру та добра для наших країн, нашого регіону та нашого світу", – заявив турецький лідер

Президент Туреччини Реджеп Ердоган сподівається на переговори між українською та російською сторонами. Про це він написав у Twitter після зустрічі у Львові з Президентом України Володимиром Зеленським та генсеком ООН Антоніу Гутеррішем.

"Я зберігаю свою віру в те, що війна зрештою закінчиться за столом переговорів. Вся справа в тому, щоби визначити найкоротший і найсправедливіший шлях до столу переговорів", – заявив Ердоган.

Президент Туреччини вважає, що можна відновити переговори на основі тих параметрів, які були сформовані у Стамбулі у березні, і знову висловив готовність "надавати всіляку підтримку для досягнення цієї мети". Ердоган пропонує, щоби Туреччина виступила посередником у переговорному процесі.

"Я сподіваюся, що наші зустрічі приведуть до миру та добра для наших країн, нашого регіону та нашого світу", – заявив турецький лідер.

Він також написав, що Туреччина "глибоко засмучена" загибеллю людей під час повномасштабної війни, яка триває вже шість місяців, і наголосив, що Туреччина підтримує територіальну цілісність та суверенітет України.

"З одного боку ми прагнемо завершити конфлікти дипломатичним шляхом, з іншого – продовжуємо підтримувати наших українських друзів", – заявив Ердоган.