Готує анексію та фальшиві референдуми. Путін планує зробити з усією Україною те саме, що зробив з Кримом — Джонсон

Готує анексію та фальшиві референдуми. Путін планує зробити з усією Україною те саме, що зробив з Кримом — Джонсон

Джонсон заявив, що Путін перетворив Крим на один з трамплінів атаки 24 лютого

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час онлайн виступу на саміті Кримської платформи заявив, що російський диктатор Володимир Путін планує зробити з усією Україною те саме, що зробив з Кримом.

«Путін планує напад на нові частини України. Він хоче всієї України. Хоче зробити з нею те саме, що зробив уже з Кримом. Він готує анексію, готує більше фальшивих референдумів», — заявив він.

За його словами, у 2014 році почалося те, що було попереднім етапом цієї війни.

«І ми тоді не мали сміливості і рішучості визнати ненормальність того, що вже тоді почало діятися», — сказав він.

Джонсон заявив, що Путін перетворив Крим на один з трамплінів атаки 24 лютого.

Прем'єр зазначив, що Велика Британія ніколи не визнає російської анексії Криму або будь-якої іншої частини української території.

«Перед лицем путінського нападу ми маємо і далі надавати українським друзям усю військову підтримку, гуманітарну, економічну, дипломатичну допомогу, яку вони потребують, аж поки Росія не припинить цю жахливу війну і не забере свої потуги з усієї без винятку території України», — сказав він.

У вівторок, 23 серпня, Україна проводить вже другий саміт Кримської платформи — цього разу через повномасштабну війну з РФ він відбудеться в онлайн-форматі.

Кримська платформа — це перший великий міжнародний переговорний майданчик України з деокупації Криму. Торік установчий саміт Кримської платформи в Києві збірав представників усіх країн НАТО і ЄС та викликав величезне роздратування Росії. У ньому взяли участь 46 міжнародних делегацій.