У Міноборони Британії назвали дві основні причини невдач військ РФ у війні проти України

Корупція та погане матеріально-технічне забезпечення залишаються головними причинами невдач військ РФ у війні проти України

Корупція та погане матеріально-технічне забезпечення залишаються головними причинами невдач військ РФ у війні проти України. Це знову виявилося на тлі підготовки та відправлення перших мобілізованих росіян.

Як повідомили у Міноборони Британії у Twitter, їхній рівень особистого спорядження нижчий, ніж і без того погане забезпечення вже розгорнутих окупаційних військ.

«Багато резервістів, ймовірно, доведеться купувати власні бронежилети, особливо сучасний бронежилет 6Б45, який має стати спільним для бойових підрозділів у рамках програми особистого спорядження Ратник», — зазначили у британській розвідці.

Там розповіли, що цей бронежилет продається на російських сайтах інтернет-магазинів за ціною 40 000 рублів (близько 640 доларів) порівняно з приблизно 12 000 рублів (близько 190 доларів) у квітні.

У 2020 році російська влада оголосила про постачання 300 тисяч комплектів бронежилетів Ратник російським військовим, яких було достатньо для оснащення сил, розгорнутих нині в Україні. Однак цієї кількості недостатньо для забезпечення нових мобілізованих.