Пільгові кредити на житло за держпрограмою: вже майже півтисячі переселенців змогли купити квартири

Громадяни можуть самостійно обирати житло для придбання. Кредити надають на період до 30 років під 3% річних

Внутрішньо переміщені особи отримали 475 пільгових іпотечних кредитів на придбання житла. Зокрема, 429 квартир громадяни купили у фізосіб, 46 – у забудовників через фінкомпанії, повідомила прес-служба Мінреінтеграції.

Вартість такого житла є найнижчою з-поміж державних житлових програм, зазначили у міністерстві. Кредити надають до 30 років під 3% річних. Нормативна площа становить 52,5 кв. м на особу або сім'ю з двох осіб. На кожного наступного члена сім'ї додатково передбачено 21 кв. м.

Громадяни мають можливість самостійно обирати житло для придбання на пільгових умовах. Після внесення змін участь у програмі можуть взяти також особи, які мають житло в регіонах, де тривають воєнні дії або які перебувають в окупації.

Програма "Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб" фінансується за рахунок гранту Німеччини через німецьку кредитну установу KfW. Зареєструватись для участі можна через портал "Дія" або в регіональних управліннях Держфонду сприяння молодіжному державному будівництву.