Секретар РНБО вважає, що Крим можна звільнити лише військовим шляхом

Та остаточне рішення будуть ухвалювати члени Радбезу, після чого його повинен підписати президент

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що звільнити тимчасово окупований півострів можна лише військовим шляхом. За його словами, стратегія з деокупації Криму, прийнята у 2021-му, вже не є актуальною, тож вона потребує змін.

Під час інтерв'ю ZAXID.NET він пояснив, що в минулому документі було кілька пунктів, але в пріоритеті розглядався політико-дипломатичний шлях.

"Нам треба ухвалити відповідні документи, і за них має проголосувати Рада національної безпеки й оборони України. В даний період часу іншого шляху як військового у вирішенні звільнення Криму я не бачу", – зазначив Данілов.

Проте остаточне рішення ухвалюватимуть члени РНБО. Також його потрібно буде інсталювати указом президента.

"Ми відпрацьовуємо всі документи відносно тих процесів, які відбуваються в секторі безпеки і оборони України. Це один із них, – додав секретар РНБО, зауваживши, що таких документів є дуже багато. – Коли говорять, що ми не готувались, просто дехто забув, що треба читати документи. Там все написано. Треба уважно читати й головне – виконувати. Якби всі рішення були бездоганні і їх виконали на 100%, ми мали б зовсім іншу ситуацію".