Захід переконаний, що витік документів Пентагону не змінить ситуацію на фронті в Україні — СNN

Документи американської розвідки, які раніше потрапили у відкритий доступ, не вплинули на ситуацію на фронті в Україні

Документи американської розвідки, які раніше потрапили у відкритий доступ, не вплинули на ситуацію на фронті в Україні, повідомляє СNN з посиланням на західних офіційних осіб.

«Ми не бачили жодних змін на полі бою», — заявили офіційні особи у вівторок, 18 квітня.

Чиновники відмовилися коментувати зміст документів Пентагону.

6 квітня New York Times повідомила, що в соцмережах поширюються секретні військові документи США місячної давності, які нібито містять оперативні звіти та оцінки можливостей української армії та плани США та НАТО щодо підготовки захисників України до контрнаступу.

В українській розвідці заявили, що документи — підробка та спецоперація спецслужб РФ. Документи з даними про втрати України та Росії, за оцінкою джерел NYT, могли бути сфальсифіковані. Глава Міноборони України Олексій Резніков назвав документи «сумішшю правди та брехні».

Згодом у соцмережах було виявлено нову партію «секретних документів» США, які нібито описують принципи національної безпеки Штатів, пов’язані з війною Росії проти України, Китаєм та Близьким Сходом.

Кількість документів, що потрапили до мережі, — від 50 до кількох сотень, вони схожі на відомості, які використовують для звітів перед вищим керівництвом.