Кабмін готується компенсувати надання послуги ЖКГ на деяких територіях за рахунок репарацій РФ

Підготовлено відповідний законопроект

Кабмін 21 квітня схвалив передачу до Верховної Ради проекту закону, яким пропонується надання йому повноважень щодо визначення конкретного порядку компенсації збитків суб'єктам господарювання у сфері енергетики та комунальних послуг на територіях, де ведуться (велися) бойові дії та які були окуповані Росією після 24 лютого минулого року.

Як повідомив представник уряду у ВР Тарас Мельничук, відповідні зміни пропонується внести до закону про забезпечення прав та свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території.

Йдеться про збитки від виробництва, передачі, розподілу та постачання електричної енергії, транспортування, розподілу та постачання природного газу.

У Міністерстві з реінтеграції окупованих територій пояснюють, що низка комунальних підприємств на окупованих територіях цілодобово забезпечують надання послуг на уражених війною територіях, проте не отримують за них оплату і тому зазнають збитків.

У самому законопроекті вже закладено, що компенсація підприємствам цієї шкоди здійснюватиметься за рахунок коштів від відшкодування Росією матеріальних збитків, завданих внаслідок тимчасової окупації.