Кабмін розширив перелік категорій переселенців, які мають право на отримання тимчасового житла

Житлові приміщення для тимчасового проживання, зокрема, надаватимуться із фонду внутрішньо переміщеним особам з числа працівників підприємств, які були релоковані в безпечні регіони

Кабмін доповнив перелік категорій переселенців, які мають право на тимчасове отримання житла. Про це повідомляє прес-служба Мінреінтеграції.

«Фонд формується органами місцевого самоврядування. Житлові приміщення для тимчасового проживання, зокрема, надаватимуться із фонду внутрішньо переміщеним особам з числа працівників підприємств, які були релоковані в безпечні регіони, а також ВПО, що належать до вразливих верств населення», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Кабмін затвердив перелік соціально-незахищених категорій населення серед внутрішньо переміщених осіб, які мають право на отримання тимчасового житла, до яких належать: особи з інвалідністю; особи старше 60 років; діти-сироти та позбавлені батьківського піклування; особи, які самостійно виховують дитину; сім'ї військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях; багатодітні та малозабезпечені сім'ї.