“Успішно витісняємо ворога” — експерт про зміну тактики ЗСУ під Бахмутом

Окупанти сконцентрували свої підрозділи в місті, а фланги залишилися ослабленими

Збройні сили України перейшли від періодичних контратак до системних, тому почали витісняти ворога з флангових позицій в районі Бахмута.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Він зазначив, що російські війська настільки загрузли в Бахмуті, що їм просто не вистачало сил і засобів для продовження міських боїв: “З росіянами відбувається те, що вони найкраще вміють робити, вони залишають раніше зайняті позиції і “негативно наступають”. Скажімо так, це очікуваний процес, оскільки останні кілька місяців російські окупанти настільки загрузли в Бахмуті, що їм просто не вистачало сил і засобів для продовження міських боїв”.

У ворога спостерігалася свого роду “стагнація”, тому для укріплення позицій він почав перекидати додаткові підрозділи, наголосив експерт: “Там якоїсь результативності не було в боях, спостерігалася свого роду “стагнація”, тому для укріплення позицій вони почали перекидати додаткові підрозділи. Стягували підрозділи з полів, з району Бахмута, стягували навіть з-під Кремінної і використовували резервну 20-ту дивізію в районі Авдіївки”.

Як результат, зауважив військовий оглядач, окупанти все сконцентрували в місті, а фланги залишилися ослабленими: “І, безумовно, коли Збройні сили України перейшли від періодичних контратак до системних контратак, ми просто стали витісняти їх із позицій і досить успішно це робимо як у північно-західному секторі, так і в південно-західному секторі міста”.