«Задум Залужного». Коли ЗСУ почнуть проривати оборону РФ — полковник запасу

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан вважає, що наступ ЗСУ уже розпочався, а на початок червня військові матимуть перші успіхи

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан вважає, що наступ ЗСУ уже розпочався, а на початок червня військові матимуть перші успіхи.

«Наступ уже йде з першої декади травня. Ми зараз бачимо і наших розвідників у режимі розвідки боєм по всій лінії фронту, включно з ось цими заходами в Бєлгородську область. <...> Такі рухи виконуються там, де є позитивна динаміка. Далі йде вже зайняття кращих плацдармів, як це робиться зараз у Бахмуті», — повідомив Світан в ефірі Radio NV.

Також, каже експерт, триває перекидання військ, формування поля бою дальніми засобами ураження — у Луганську, Маріуполі, Бердянську, Мелітополі, Токмаку та інших населених пунктах.

«Ми чекаємо до першої декади червня — точно будуть прориви. Це в рамках загальних наступальних дій. Прориви можуть бути протягом днів-тижнів максимум. Тобто до першої декади червня точно [відбудеться] два-три прориви. Це на глибину 20−30 кілометрів із руйнуванням ліній фронту. Це 2−3 лінії [лінії оборони РФ] однозначно будуть [зруйновані]».

Зараз, переконаний він, є практично 100-відсоткова готовність для виконання прориву:

«Почекаємо [реалізації] задуму нашого головкому [ЗСУ Залужного]. Ми його побачимо одразу по тому, як будуть формуватися прориви. До червня ми ще неодноразово цю тему піднімемо і будемо проговорювати її вже за напрямками прориву».