В Славянкой ТИК утром не обнаружили печать: полиция проверяет

Сообщает ОПОРА

Зранку у соціальній мережі з'явилась інформація, що у Слов’янській міській територіальній виборчій комісії зникла печатка. ОПОРА з’ясовувала обставини справи у представників поліції та заступника голови ТВК. Повідомляє ОПОРА.

Ілля Мілевич, заступника голови Слов’янської ТВК, прокоментував ситуацію, що наразі склалася у комісії: “Станом на 8:30 печатка комісії у сейфі була відсутня. У зв’язку з цим ми намагалися зв'язатися телефоном з головою комісії Надією Петровою, голова на дзвінки не відповідає. Я не знаю, що відбувається, оскільки відповідальною за збереження печатки є голова. Я особисто надав заяву на 102, викликав поліцію для того, щоб вони визначали, де знаходиться печатка. Пізніше пройшла одна з членкинь комісії, який повідомив, що печатка знаходиться у сусідньому кабінеті, з її слів, саме там залишила печатку голова. Зараз, через 2,5 години з'явилась голова з печаткою, поклала її до сейфу, не опечатала його, залишила ключ та пішла”.

Марія Тюріна, старший інспектор Слов'янського відділу поліції, капітан поліції, у коментарі ОПОРІ повідомила: “Зранку 22 листопада на номер 102 надійшло повідомлення, що у Слов’янській міській ТВК зникла печатка. На місці подій працює поліція, проводиться перевірка даного факту, інформацію внесено до Єдиного обліку повідомлень”.

Відповідно до пунктів 8,9 Постанови ЦВК від 10 серпня 2020 року № 174 під час виборчого процесу печатки територіальних і дільничних виборчих комісій зберігаються у сейфах (металевих шафах) у приміщенні відповідної виборчої комісії, у разі проведення повторного голосування печатка дільничної виборчої комісії залишається в цій комісії. Згідно з пунктом 17 вказаної постанови відповідальним за збереження печатки виборчої комісії є голова відповідної виборчої комісії, в разі його відсутності – заступник голови, а в разі відсутності голови та його заступника – секретар комісії.