В Славянске от коронавируса умерли 13 человек

Статистика с начала пандемии

Слов'янська міська рада інформує

Сто дев’ятнадцять лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 виявлено у Слов’янську на минулому тижні. Коефіцієнт виявлення складає 37,4%. Про це на прес-конференції 6 жовтня повідомила начальник відділу охорони здоров’я Олена Джим.

Усього в Слов’янську з моменту введення карантину зафіксовано 898 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. 67 з тих, хто захворів — діти.

Більшість інфікованих (684) вже вилікувалася, серед них — 46 дітей. 201 людина продовжує хворіти. Наразі у лікарні Костянтинівки, Мирнограду, Торецьку та Бахмуту госпіталізовані 27 пацієнтів. Тринадцять випадків, на жаль, закінчилися летально.

Додамо, що наразі на самоізоляції перебувають 669 містян. Крім інфікованих, у це число входять ті, хто контактував із хворими, прибув із-за кордону та члени їхніх родин.

Також за останній тиждень проведено 318 заборів біологічного матеріалу для обстеження методом ПЛР.

Крім того, станом на сьогодні 135 мешканців міста проходять лікування з приводу пневмонії. 29 з них знаходяться у стаціонарі лікарень, інші лікуються амбулаторно. Всі вони обстежені методом ПЛР. Зазначимо, що всього за період карантину діагноз “пневмонія” було поставлено 342-м мешканцям міста.

За словами Олени Джим, це набагато більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Наразі Слов’янськ вже подав документи до Національної служби здоров’я, щоб залучити місцеву лікарню для лікування містян з діагнозом COVID-19, які потребують стаціонарної допомоги.

Звертаємо увагу, що за період карантину на реалізацію протиепідемічних заходів із місцевого бюджету було виділено 7939,4 тис. грн. З цієї суми вже використано 6367,7 тис. Крім цього, Слов’янськ отримав спонсорської допомоги у вигляді засобів індивідуального захисту та дезинфекції, медапаратури та ШВЛ на 3997,4 тис. гривень.