В Славянском районе обнаружили останки и боеприпасы

В Славянском районе обнаружили останки и боеприпасы

ФОТО

Донеччина вважається однією із найбільш забруднених вибухонебезпечними територіями у світі. Наряду із сучасними боєприпасами піротехніки продовжують вилучати і снаряди часів Другої світової війни.

12 грудня на телефон Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на полі у с. Долина Слов’янського району виявлені вибухонебезпечні предмети. На місці виявлення небезпечних знахідок працювали представники пошукової групи «Плацдарм», які займалися пошуком загиблих під час Другої світової війни бійців.

Піротехніки частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Донецькій області, які прибули на місце події, були вражені побаченим. Вибухонебезпечні предмети знаходилися просто під залишками солдатів. Піротехніки були вимушені не лише вилучити бєприпаси, але й не завдати шкоди скелетам. Адже надалі працівники пошукової групи будуть займатися встановленням осіб загиблих, аби передати залишки родичам.

Всього піротехніками ДСНС було вилучено 90 вибухонебезпечних предметів та безліч набоїв.

Фахівці Служби порятунку звертаються до громадян! При виявленні підозрілих предметів потрібно негайно відійти на безпечну відстань та повідомити про небезпечну знахідку за телефоном «101»!

 ГУ ДСНС України у Донецькій області