В центре Славянска появилась тревожная кнопка

Как это работает?

За лічені хвилини після подання сигналу тривоги громадяни зможуть отримати допомогу наряду поліції охорони. Пристрій помічений спеціальним інформаційним знаком та є частиною регіональної програми з безпеки.

Чи знаєте ви, що робити, якщо ви стали жертвою вуличного злочину? У такій ситуації розгубитися може навіть людина з самими «сталевими» нервами, а для жінок, пенсіонерів та дітей це питання може бути особливо актуальним.

Викликати правоохоронців завжди можна за номером «102» з мобільного телефону, але при цьому потерпілому щонайменше необхідно чітко назвати своє місцезнаходження та описати причину звернення. У стресовій ситуації це може викликати ускладнення та зайняти певний час, необхідний для затримання нападника "за гарячими слідами".

Але для подібних випадків існує щє один дуже дієвий спосіб: виклик поліції охорони за допомогою тривожної кнопки. При цьому оператор пульту спостереження вже точно знає місце виклику і відразу спрямує за необхідною адресою найближчий наряд.

І якщо раніше такі системи знаходились лише на охороняємих об'єктах Слов'янська, то днями перша тривожна кнопка з'явилась «у вільному доступі» – на зупинці громадського транспорту біля перехрестя вулиць Банківська та Генерала Лозановича.

Відмічена знаком "Терміновий виклик поліції", вона працює цілодобово та є частиною реалізації регіональної програми "Безпечне місто".

Слов'янський відділ поліції

Донецької області