Врачам удалось стабилизировать состояние жителя Мариуполя

Подробности

Лікарям вдалось стабілізувати стан мешканця Маріуполя, який захворів на COVID-19. Наразі він знаходиться в ізольованій боксованій палаті під постійним наглядом медиків. Про це під час щоденного брифінгу повідомив заступник начальника управління-начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Олександр Педенко.

«Стан хворого наближається до задовільного. Лікарі мають усе необхідне задля подолання хвороби. Наголошую, що це єдиний офіційно зафіксований випадок захворювання в Донецькій області, і ми робимо усе необхідне для того, щоб хвороба не поширювалась далі», – заявив він.

Протягом брифінгу також було розглянуто питання обмеження роботи торгівельних мереж та закладів громадського харчування. Начальник відділу розвитку та кон’юнктури споживчого ринку управління розвитку підприємництва, адміністративних послуг та ринкового середовища департаменту економіки ДонОДА Тетяна Гайданська розповіла, що до 3-го квітня обмежено роботу ресторанів, торгових центрів, розважальних закладів тощо. При цьому нормально функціонувати продовжать АЗС, аптеки, продуктові магазини та супермаркети, магазини, що спеціалізуються на торгівлі засобами гігієни. Тетяна Гайданська закликала підприємців дотримуватись вимог постанови Кабінету Міністрів, яка регламентує роботу суб’єктів торгівлі на період карантину, адже за невиконання санітарних вимог на власників закладів будуть накладатись адміністративні штрафи у розмірі від 17 до 35 тисяч гривень.

В.о. начальника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Донецькій області Ірина Сушарина розповіла про забезпечення аптечних мереж лікарськими препаратами та засобами особистої гігієни.

«Зараз багато говорять про дефіцит медичних масок. Така проблема дійсно є, адже ніхто не очікував на такий ажіотаж, і ні виробники. Ні аптекарі не були до нього готові. Зараз ситуація вирівнюється, і органи влади контролюють ситуацію на ринку, у тому числі й ціни на лікарські засоби. Варто зазначити, що в аптеках області достатньо противірусних та суміжних препаратів для того, щоб пройти період сезонного масового поширення респіраторних хвороб», – зазначила Ірина Сушарина.

Директор департаменту розвитку базових галузей промисловості Артем Литвинов та головний спеціаліст відділу надання адміністративних послуг управління Укртрансбезпеки в Донецькій області Леонід Котляров розповіли про функціонування системи громадського транспорту в умовах карантину, вимоги до перевізників та покарання, які можуть понести водії через порушення цих вимог. Під час свого виступу Артем Литвинов зазначив, що наразі тривають переговори з керівниками великих промислових підприємств щодо організації дистанційних форм роботи та підвозу співробітників за допомогою транспорту, яким володіють підприємства. Ці переговори покликані мінімізувати втрати бізнесу через введення обмежень та забезпечити безпечне переміщення людей.

Прес-служба ДонОДА