За 200 гривен: в Краматорске пассажир Honda создал себе проблемы на ровном месте

Чем обернется попытка подкупа правоохранителей?

Иллюстративное фото

За процесуального керівництва Краматорської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України стосовно чоловіка, який намагався «відкупити» свого товариша від патрульних поліцейських.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 4 січня 2020 року працівниками патрульної поліції у м. Краматорську за допомогою пристрою «TruСam» зафіксовано порушення водієм автомобіля «Honda Accord» Правил дорожнього руху в частині дотримання встановленого швидкісного режиму.

Під час спілкування водія з поліцейськими його пасажир, з метою допомогти товаришеві уникнути відповідальності за скоєне адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 122 КУпАП, запропонував та надав поліцейським неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у розмірі 200 грн.

Про неправомірні дії правопорушника останні, керуючись Законом України «Про національну поліцію», повідомили слідчо-оперативну групу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Донецької області