Задержан житель Славянска: в чем его подозревают

Задержан житель Славянска: в чем его подозревают

Официальная информация

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 57-річному громадянину України у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Також стосовно підозрюваного у порядку ст. 615 КПК України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року мешканець м. Слов’янська, використовуючи власний акаунт у соціальній мережі, передавав представнику окупаційної адміністрації рф інформацію, що шкодить національній безпеці України. Підозрюваний відправляв ворогу текстові повідомлення із зазначенням координат місць дислокації військових підрозділів Збройних Сил України та інших формувань, що протидіють державі-агресору.

Отримані від чоловіка відомості використовувались окупантами під час військового вторгнення на територію Донецької області. 

24 травня 2022 року інформатора затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією в м. Маріуполь Донецької області) Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури