Что происходило сегодня в центре Славянска

Что происходило сегодня в центре Славянска

Официальная информация

Поліцейські відпрацювали тактику дій під час захоплення невідомими особами охоронюваного об’єкта життєзабезпечення, а саме газової підстанції. Підпал, мінування та масові безлади – за такою легендою відбувалися спільні навчання за участю Національної поліції, Нацгвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій та судової охорони.

У навчальній операції було задіяно працівників Головного управління Нацполіції в Донецькій області, підрозділів поліції Краматорська та Слов’янська, поліції охорони, а також спецпризначенців роти поліції особливого призначення та патрульної поліції (ТОР).

Представники всіх правоохоронних органів вдосконалили координацію дій під час реагування на ускладнення оперативної обстановки. На місці працювали групи комунікації та розвідки із застосуванням квадрокоптерів.

До поліції надійшов тривожний сигнал про перебування на об’єкті газотранспортної системи невідомих осіб, які підпалили будівлю та спричинили вибух.

На місце негайно прибув наряд поліції охорони, слідчо-оперативна група, рота поліції особливого призначення та всі тривожні служби. П’ятьох озброєних зловмисників було затримано, пожежу ліквідовано рятувальниками. Територію обстежили кінологи зі службовими собаками та вибухотехніки, які виявили вибуховий пристрій. Його було знешкоджено шляхом підриву.

Під час конвоювання нападників почалися масові заворушення, спровоковані спільниками затриманих. Під час стримування безладів силами патрульних поліцейських та гвардійців зловмисники розпочали із натовпу стрільбу та кинули гранати. Спецпризначенці знешкодили та затримали правопорушників, а поліція діалогу забезпечила деескалацію конфлікту.