Переселенець зі Слов`янська розробив мобільний пристрій для евакуації поранених

Відео

Переселенець зі Слов`янська Дмитро Мамонов розробив мобільний пристрій для евакуації поранених. Кореспондентам Суспільного він розповів, що основною задачею пристрою є полегшення роботи бойових медиків у транспортуванні поранених в безпечне місце.

За словами Дмитра Мамонова, це також прискорить надання допомоги військовим на полі бою.

"Коли я зрозумів, що бойові медики в найважчих умовах носять своїх товаришів, а це завжди пов’язано з затримками, з перериванням і не завжди для цього є можливість, я вирішив, що ця область задач ніяк не механізована. Розумієте, це все як у Середньовіччі, в ручну відбувається", – говорить Дмитро Мамонов.

Ідея створення медичного евакуаційного шасі виникла після того, як Дмитро побачив по телевізору, як працюють естонські наземні безпілотники для порятунку поранених.

"Я вирішив, що це мають бути надлегкі засоби, бюджетні, щоб їх було максимально багато. Для того, щоб ними керувати не потрібні спеціальні навички. Потрібно сказати, що даний засіб побудований на основі двох дитячих побутових гіробордів, звідти були використані плати управління двигунами і безпосередньо самі двигуни. Тобто, воно бюджетне і доступне", – каже Дмитро Мамонов.

Дмитро розповів, що максимальна вага транспортного засобу – 60 кг, вантажопідйомність – 120 кг.

"Всі вразливі компоненти розташовані максимально низько до землі і вологозахищені, – говорить Дмитро Мамонов. – Тут знаходиться блок плат управління двигунами та модуль акумуляторів. Незважаючи на низький кліренс, транспортний засіб може короткий час знаходитись зануреним у воду, експлуатуватись в умовах мокрого снігу, бруду, калюж. Крім того, конструкція на самій гусениці не потребує регулювання. Ця розробка зроблена вся на основі тих рішень, які вже давно відомі людству".

Дмитро Мамонов планує віддати свою розробку військовим для тестування. Після цього чоловік, за необхідності, доопрацює проєкт.