Почему в Славянске горят балконы в многоэтажках

Почему в Славянске горят балконы в многоэтажках

Информация от ГСЧС

19 червня о 13:16 диспетчер Служби порятунку отримав повідомлення про пожежу, яка виникла на балконі квартири багатоповерхового житлового будинку, який розташований на вул. Торгова, що у м. Слов’янську.

21 червня о 14:19 також виникла пожежа на балконі про вул.. Світлодарській.

Закликаємо мешканців міста бути відповідальними й не кидати недопалки з балконів.

Слід розуміти, що кинутий з балкону недопалок – не тільки прояв неповаги до мешканців будинку та перехожих, в цьому криється й велика небезпека. Недопалок тривалий час тліє і довго не гасне без сторонньої допомоги, а траєкторію польоту через пориви вітру прорахувати неможливо. Кинутий з восьмого поверху недопалок може стати причиною пожежі на балконі третього поверху, або ж, навіть, у квартирі сусіднього під'їзду.

Крім того, зберігати на балконах і лоджіях горючі і легкозаймисті рідини небезпечно, навіть в щільно закритій тарі. Радимо звільнити свої балкони і лоджії від старих непотрібних речей і не захаращувати їх предметами, які у спекотну погоду можуть стати причиною виникнення пожежі.

Пам'ятайте! Пожежу легше попередити, ніж загасити! Дотримання правил пожежної безпеки доступне кожному. Тож зробіть усе можливе, щоб зберегти життя й здоров'я своє та ваших рідних і близьких!

У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».