Премьер-министр Украины поработал над стелой у въезда в Славянск

Премьер-министр Украины поработал над стелой у въезда в Славянск

ФОТО

Яскраві червоні маки «розквітли» на стелі Слов’янська під час арт-акції до Дня визволення міст півночі Донецької області від російської окупації.

Стелу пошкодили у 2014 році під час запеклих боїв між проросійськими найманцями та українськими захисниками. Активна молодь Донеччини намалювала червоні маки в місцях отворів, що залишили кулі та осколки ворожих снарядів, на знак пам’яті про події 2014 року та крові, яка була пролита найкращими синами України. За пензлі та фарбу взялися й прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

«Цією акцією підтримуємо всіх бійців, що боронять на передовій наше мирне небо в Україні. Ця акція була ініційована волонтерами. Молоді люди зробили таку пропозицію. Звичайно, це символізм, але він уже важливий», – сказав Денис Шмигаль.

Сьогодні виповнюється шість років з дня, коли українська армія після тривалої облоги зайняла стратегічно важливі міста півночі Донеччини – Слов'янськ та Краматорськ. Звільнення відбулося після майже трьох місяців бойових дій. 5 липня 2014 року у цих містах знову замайоріли українські прапори.

Донецька обласна державна адміністрація