Що потрібно нашим дітям, щоб вони почувалися щасливими?

Ще одне свято відбулося у Селезнівці

Що потрібно нашим дітям, щоб вони почувалися щасливими? Зовсім небагато насправді. Щоб батьки були поруч (бажано – обидва), спілкування з друзями та подарунки. Все! Війна, безгрошів'я, хвороби, тривоги – це все з нашого, дорослого, життя. А у дітей – свій чудовий світ під назвою дитинство. Максимально його оберігати, наповнювати звичними дитячими радощами – сьогодні завдання не просте. Але цілком здійсненне. Нещодавно ми в цьому знову переконалися, влаштувавши 18 березня у селі Селезнівка чергове свято. Допомогла нам у цьому молодіжна команда із церкви «Нове життя» зі своїми наставниками. Це підлітки 15 – 17 років, більшість із яких самі нещодавно переступили поріг церкви, відкриваючи для себе нове життя... Вони танцювали та співали з дітьми, влаштовували веселі конкурси, щедро роздавали призи. І цим показували маленьким учасникам (і собі!), як Господь вміє балувати та підтримувати нас у скрутні часи.

Потім було підбиття підсумків конкурсу малюнків «Про що мріє моя мама». Журі довго обирало найкращі роботи, але... Переможцями, звісно, стали всі. Загалом розглядати малюнки дітей, які більше року живуть у прифронтовому селі, було і сумно, і не сумно. Усі мами мріють про одне – про мир. Найзрозуміліше, загальне та сильне бажання. Але при цьому мами не забувають про своїх юних художників і мріють про новий телефон, ноутбук, цуценя вівчарки. Віримо, що ці спільні мрії обов'язково і скоро здійсняться.

А наша мрія – порадувати дітей Селезнівки та мікрорайону Східний здійснилася завдяки нашим партнерам – ГО «Наша допомога», МБФ «Альянс громадського здоров'я» та фінансуванню організацією Christian Aid. Цей спільний проект дозволив придбати для селезінського Клубу обладнання та провести два чудові свята з чаюванням. Подарунковий призовий фонд посилили наші друзі: Тетяна Завойська (Рівне), Тетяна Калацей (Київ), Вікторія Садикова (Слов'янськ), Володимир Іваницький (Ірпінь). Наталія Брадарська (Слов'янськ). Солодощів, канцелярії, іграшок вийшло стільки, що ми замислилися. (А сарафанне радіо передавало околицями, що ми надто балуємо Селезньовку....) Тому вирішили продовжувати турне селами слов'янського району і збираємося наступного тижня в Сидорове. Клуб там розбитий, тому свято робитимемо просто неба. Дай нам, Господи, тихого дня, ясної погоди та підтримки друзів!

Ініціативна група «Новий імпульс»