Славянск поднялся в рейтинге прозрачности городов

Славянск поднялся в рейтинге прозрачности городов

Какое место мы занимаем?

Слов’янськ за рік піднявся на 14 позиції у рейтингу прозорості.

Слов'янськ зайняв 33 місце у рейтингу прозорості серед 100 найбільших міст України, набравши 53,7 балів з 100 можливих. За рік ми подолали чотирнадцять сходинок, піднявшись із 47-ї позиції. 

Такі дані оприлюднила міжнародна громадська організація «Transparency International Україна».

Зазначимо, що рейтинг будується на базі 13 ключових показників. До них входять бюджетна сфера, землекористування, кадрова політика, закупівлі, наявність онлайн-послуг та інше. Усього організатори дослідження враховують 91 індикатор.

Поняття «Прозоре місто» передбачає високий рівень відкритості інформації по освоєнню коштів, проведення тендерів, призначенням кадрів та укладення договорів. Громадяни «прозорого міста» знають, у кого і за якою ціною було придбано міський транспорт, а засідання з продажу комунального майна відкриті для всіх бажаючих. Жителі «прозорого міста» володіють інформацією про плани місцевої влади з будівництва та ремонту інфраструктурних об'єктів. У «прозорих містах» існують чіткі процедури обрання службовців, а всі чиновники заповнюють електронні декларації.

Додамо, що першим у рейтингу прозорості цьогоріч став Маріуполь з показником 86,6 балів. На другому місті — Львів (85,2 бали). Замикає трійку лідерів Дрогобич (78,1 бал). Найменш прозорими виявилися Новомосковськ (14,8 балів), Ізмаїл (18,3 бали), Стрий (21,9). 

Відзначимо, що Transparency International – це міжнародна антикорупційна неурядова організація, яка працює більш ніж в 100 країнах світу. Її мета – зниження рівня корупції шляхом сприяння прозорості, підзвітності та добропорядності публічної влади і громадянського суспільства. Проєкт «Розвиток прозорості в містах України» був запущений в січні 2017 року.