У Слов'янську затримано місцевого жителя: виявився ворожим інформатором

СБУ відпрацьовує наш регіон

СБУ затримала ворожого інформатора, який «наводив» російські ракети на Слов’янськ.

Служба безпеки викрила ще одного поплічника агресора під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донеччини. Зловмисником виявився безробітний мешканець Слов’янська, який збирав для окупантів розвіддані про дислокацію Сил оборони на території міста, повідомляє пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Передусім фігурант намагався виявити місця тимчасового базування та переміщення підрозділів ЗСУ та Національної гвардії, які задіяні на Бахмутському напрямку. У разі отримання розвідувальної інформації, російські загарбники планували використати її для підготовки ракетних ударів по позиціях українських військ.

Втім, співробітники СБУ затримали ворожого інформатора і тим самим запобігли передачі агресору закритих відомостей.

За даними слідства, зловмисник перебував «на зв’язку» із «заступником командира комендантського полку народної міліції днр». Фігурант обходив місцевість і приховано фіксував місця перебування українських захисників. Потім передавав інформацію через одну із заборонених російських соцмереж. За допомогу окупаційним угрупованням ворог обіцяв своєму поплічнику гроші та «високу посаду», у разі захоплення міста.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Заходи з викриття ворожого інформатора проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

За інформацією пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях