Відключення світла у Слов'янську: що змінилося

Відключення світла у Слов'янську: що змінилося

Керівник Слов'янської ВА Вадим Лях записав відеозвернення до жителів міста щодо відключень електроенергії

Керівник Слов'янської ВА Вадим Лях записав відеозвернення до жителів міста щодо відключень електроенергії

За словами начальника міської військової адміністрації, це питання є найбільш проблемним на сьогоднішній день. Адже саме знеструмлень стосується більшість звернень, які надходять на гарячу лінію МВА та до нього особисто.

Жителям громади не зовсім зрозуміло, чому в одному мікрорайоні електрика є, а в іншому – ні. Ще більше питань виникає, якщо світло не відключають у сусідньому будинку, а у твоєму відключили, каже Вадим Лях.

«Хочу сказати, що у сфері енергетики справді відбулися зміни. І вони – не на краще. Нині вже не діють віялові відключення. Є лише аварійні. З їх приблизним графіком можна ознайомитись на сайті ДТЕК. До них додаються ще й екстрені аварійні відключення. Тут уже графіка, звісно, немає», – пояснив він.

Рішення про відключення у такому разі приймає диспетчер у Дніпрі. Він безпосередньо підпорядковується НЕК «Укренерго». Диспетчер бачить ситуацію, що складається на енергетичному полі, та відключає лінії у містах Донецької та інших областей, щоб вирівняти цей процес.

Регулювати вимкнення в ручному режимі зі Слов'янська чи Краматорська неможливо. РЕМ цього зробити не може – лише диспетчер у Дніпрі.

«Тому виникають випадки, коли світла немає і 4 годин, і 12, і 20. Розуміють, що пережити це важко. Але іншого варіанта ми не маємо, – зазначив очільник громади. – Звісно, ми сподіваємося на краще. Але поки що маємо те, що маємо».