55 протоколов за сутки: как в Донецкой области нарушают карантин

55 протоколов за сутки: как в Донецкой области нарушают карантин

За что штрафуют?

Загалом зареєстровано близько 9 500 повідомлень, пов’язаних з обмежувальними та карантинними заходами. Відносно порушників складено 2 419 адміністративних матеріалів.

У Краматорську в облдержадміністрації пройшов брифінг щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, в якому взяли участь представники поліції.

Так, поліцейські проводять насамперед профілактичну, роз’яснювальну роботу щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції. На охорону публічного порядку на території Донецької області задіяно більше 1 000 працівників поліції, допомогу надають військовослужбовці Збройних Сил України та Нацгвардії України.

В області працюють 43 мобільні групи, які перевіряють суб’єктів господарської діяльності.

З початку дії карантину припинено діяльність 183 закладів, з них 12 нічних клубів, які працювали у заборонений час. За минулі дві доби таких правопорушень не виявлено.

Загалом складено 2419 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил щодо карантину людей). За минулі дві доби – 55.

Крім того, здійснюється контроль за дотриманням обов’язкового маскового режиму в громадських будівлях і транспорті. За відмову використовувати засоби індивідуального захисту винесено 5 202 постанови за справою про адміністративне правопорушення. Щодня поліцейські вносять близько ста таких постанов.

Поліція Донеччини закликає громадян дотримуватися встановлених правил і берегти своє здоров’я.