В Донецькій ОВА розповіли, що буде з опалювальним сезоном

Людей, які там залишилися, закликають евакуюватися

Через руйнування газопроводу під час військових дій та неможливість відновити його через постійні атаки російських військ у Донецькій області, влада закликала до обов'язкової евакуації мешканців цього регіону.

Як повідомив під час брифінгу в Медіа-центрі "Україна" – "Укрінформ" керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, відтоді виїхало понад 4 тисячі осіб.

На даний момент із 1,7 мільйонів жителів, які проживали в регіоні до початку повномасштабної війни, там досі залишається близько 350 тисяч. Місцева влада сподівається, що після евакуації ця кількість скоротиться до 235 тисяч. Саме таку кількість людей вони можуть забезпечити теплом.

«Саме на цю цифру ми розраховуємо з урахуванням стану електромереж у житлових будинках. Адже люди грітимуться обігрівачами», – зазначив Павло Кириленко.

Як розповів він, Донецька область зараз посідає друге місце після Київської області за кількістю зруйнованих об'єктів. Усього в регіоні з початку повномасштабної війни було зруйновано або пошкоджено 17 тис. 596 будівель. І це без урахування Маріуполя та Волновахи.

Він також зазначив, що незважаючи на непросту ситуацію, у регіоні продовжують працювати об'єкти критичної інфраструктури та медичні установи. Вони забезпечують необхідною допомогою військовослужбовців та місцевих мешканців.