Звільнення Лимана дозволяє контролювати шляхи, які окупанти використовували для спроб наступу на Слов’янськ — Нацгвардія

Звільнення Лимана Донецької області захисниками України дозволяє здійснювати вогневий контроль над ділянками і дорогами на цьому напрямку

Звільнення Лимана Донецької області захисниками України дозволяє здійснювати вогневий контроль над ділянками і дорогами на цьому напрямку.

Про це розповів речник Нацгвардії Руслан Музичук в ефірі телеканалу Еспресо в понеділок, 3 жовтня.

"...Крім того, що [відновлення контролю над Лиманом] несе важливий деморалізаційний удар для наших ворогів, [це] дає нам можливість контролювати певні шляхи підходу, здійснювати вогневий контроль над деякими ділянками і напрямками, а також дорогами, які ворог використовував зокрема для планування наступу на Слов'янськ, штурмових дій на Слов'янському напрямку...", – наголосив він.

Як зазначив Музичук, Лиман був доволі важливим для окупантів: вони використовували місто як депо для своїх вогневих засобів, боєприпасів і логістики. За його словами, контроль захисників України над Лиманом кардинально змінює картину на цьому напрямку.

Речник Нацгвардії також розповів, що поліція і НГУ зараз працюють над відновленням безпеки та життя у звільненому місті, шукають залишки російських ДРГ і колаборантів.

Музичук додав, що велика кількість ворожої техніки розбита, а частину трофеїв відремонтують і використовуватимуть для оборони та зміцнення позицій ЗСУ — багато російських танків і БМП підлягають відновленню. Також захисники України виявили склади боєприпасів противника, що вціліли.