- Категорія
- Новини регіону
- Дата публікації
- Кількість переглядів
- 46
Пекарня "Святохліб" у Святогірську: як вдалося відновити роботу
Автор фото – Yevgen Goncharenko
Це Артем Падалка (на фото нижче). Його родина володіє сімейною пекарнею «Святохліб» у Святогірську на Донеччині.
Його родина у 2014 році змушена була виїхати з окупованої Горлівки.
У 2018 вирішили відкрити сімейний бізнес – пекарню. Почали з 300-400 буханок та 100 лавашів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.
Рецепти хліба від бабусь та мам, все дуже по родинному. Спочатку працювали теж сім’єю, пізніше з'явилися наймані працівники.
Поруч з пекарнею зробили затишну крамницю. Бізнес ріс та розвивався, а потім почалося російське вторгнення.
Родина працювала до останнього – безкоштовно випікали хліб для місцевих, переселенців, військових, займалися волонтерством.
В момент, коли ворожі війська вже були впритул до міста – евакуювалася.
Під час окупації російські військові пограбували пекарню – вивезли частину обладнання. Також через обстріли було знищено склад для борошна, гараж та інші приміщення.
Але цех для випікання хліба вцілів!
Українські сили звільнили Святогірськ 11 вересня. Вже за кілька днів пекарня «Святохліб» почала робити перший хліб. Тоді в місті ще не було ні води, ні електрики.
Завдяки злагодженій роботі Святогірської міської військової адміністрації та благодійників пекарня отримувала необхідні продукти – борошно, олію, цукор, дріжджі, сіль.
Зараз підприємство працює і забезпечує хлібом Святогірськ та населені пункти навколо.