Святогірська військова адміністрація вітає мешканців громади

Святогірська військова адміністрація вітає мешканців громади

Що ми дізналися та відчули після звільнення?

Ілюстративне фото з архіву Карачуна

Шановні жителі Святогірської громади, дорогі українці!

2022 рік добігає кінця. Рік, який безперечно ввійде в історію, як найтрагічніший та кривавий в історії України з моменту закінчення другої світової війни.

Рік тому ми з вами готувалися до зустрічі новорічних та різдвяних свят, прикрашали ялинки, купували подарунки дітям, рідним, близьким людям та друзям. Батьки поспішали на новорічні вистави до своїх дітей до шкіл та садочків. Ми жили мирним життям. Кохали, сварилися, мирилися, захоплювалися, мріяли та планували майбутнє.

Наше мирне життя закінчилося вранці 24 лютого 2022 року, коли президент росії оголосив початок т.зв. «спеціальної військової операції».

І хоча з перших хвилин вторгнення українські війська розпочали чинити гідну відсіч окупантові вздовж всієї лінії фронту, війна стрімко наближалася до населених пунктів нашої громади. Вже на початку червня Святогірськ та деякі села були окуповані ворогом, а інші населені пункти стали суцільною лінією фронту.

За час бойових дій та обстрілів, які агресор вів по території нашої громади, були зруйновані мости, дороги, житлові будинки та об’єкти критично важливої інфраструктури. Загинули наші земляки…

На початку вересня в ході Харківської наступальної операції Збройні Сили України відтіснили ворога від нашої громади та звільнили окуповані населені пункти.

Що ми дізналися та відчули після звільнення? Що ми не наодинці, що ми маємо шалену велику підтримку держави, всього українського народу, підтримку з боку демократичних народів світу.

За час, коли українські воїни погнали ворога з нашої землі, завдяки допомозі, яку отримала наша громада, вдалося відновити електропостачання, створити та оснастити Пункти Незламності, підтримати наших жителів продуктами, гарячими обідами, теплими речами, медичними та гігієнічними засобами. Святогірська військова адміністрація працює наразі з понад тридцяти громадськими організаціями та благодійними фондами. Генератори та буржуйки, тверде паливо, борошно для випікання хліба, будівельні матеріали для ремонту пошкодженого житла. До громади надходить всебічна допомога й ми за це безмежно вдячні.

Хоч рік, що минає, приніс війну у наші домівки, він також приніс розуміння, що ми обов’язково переможемо.

Тож дозвольте привітати вас з прийдешніми новорічними святами. Бажаємо нам всім перемоги та повного звільнення всіх окупованих територій, відновлення суверенітету та територіальної цілісності у міжнародно-визнаних кордонах, включно з окупованими у 2014 році частинами Донецької та Луганської областей, Автономною Республікою Крим та містом Севастополь.

Терпіння, сил та наснаги. Віримо в ЗСУ! Перемагаємо! Слава Україні! З Новим 2023 роком!

Святогірська міська військова адміністрація