В Авдіївці місцеві жителі не хочуть евакуюватися і ховають дітей — голова військової адміністрації

В Авдіївці Донецької області місцеві жителі відмовляються від евакуації і ховають дітей, які залишаються у місті, незважаючи на небезпеку постійних обстрілів з боку військ РФ

В Авдіївці Донецької області місцеві жителі відмовляються від евакуації і ховають дітей, які залишаються у місті, незважаючи на небезпеку постійних обстрілів з боку військ РФ.

Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Він нагадав про недавню трагедію, коли родина відмовилася евакуюватися з Авдіївки, а невдовзі внаслідок обстрілу загинула їхня 5-місячна дитина.

«Я не знаю, що у голові матері, яка залишилась жива з батьком і зараз вони, за нашою інформацією, шукають житло десь у Покровську чи Мирнограді? Чому не можна було цього зробити тиждень тому? Їх вмовляли. Навіть відео було, як цю жінку вмовляли їхати і як вона відмовлялась їхати», — сказав Барабаш.

Він сподівається, що найближчим часом вдасться вивезти всіх дітей, які залишаються у місті. Всього в Авдіївці залишається вісім дітей.

Барабаш розповів, що з Авдіївки виїхали 25% комунальників. Це вплинуло на кількість часу, коли у місті є мобільний зв’язок. Раніше, за його словами, до 20 години на добу був мобільний зв’язок, зараз — приблизно 10−12 годин.

Також з міста виїхали рятувальники ДСНС, правоохоронці поки що залишаються у місті.

У місті ще є питна вода, її надають цивільним. У лікарні надають допомогу двоє лікарів, чотири медсестри та чотири санітари.