Лицом не щелкай: патрульные Славянска советуют, как не стать жертвой карманников

Что нужно делать?

Шановні громадяни, будьте пильними! Можливо саме ці поради допоможуть Вам не стати жертвою кишенькового злодія!

«Не ловіть гав» коли стоїте у черзі, на зупинці, в громадському транспорті або ж просто йдете у справах.

Тримайте дистанцію, не стійте занадто близько до сусіда;

Зверніть увагу на тих, хто стоїть поруч з вами. Пам’ятайте: злодієм може виявитися будь-яка людина – як сімдесятилітня бабуся чи пристойний на вигляд чоловік у піджаку та краватці.

Як правило, у злодія в руці завжди щось є: чи піджак, що висить на руці, чи газета. Ці речі йому потрібні для того, щоб прикрити руку, якою він вчинятиме злочин.

Зазвичай злодій приглядається, у кого б нажитися чужим, а потім йде за потенційною жертвою:

Іноді злодії «працюють» у парі: один може відволікати потерпілого, інший в цей час його "обчистить". Так що, перебуваючи в людних місцях, не забувайте проявляти пильність і дивитися навкруги;

Не спокушайте кишенькових злодіїв своїми відкритими сумками і не відкривайте свій гаманець на загальний огляд, а також не демонструйте усім свої цінні речі:

Не носіть із собою без потреби відразу всі кредитки і велику суму грошей, щоб не втратити;

Тримайте мінімальні суми грошей у гаманці. Не варто тримати всі гроші в одному місці, рекомендується розкласти їх у декілька місць (але тільки не в зовнішні кишені).Краще покласти гроші у внутрішню кишеню піджака, або в середню кишеньку сумки;

Приготуйте, виходячи з дому, гроші на проїзд. 

Не тримайте цінні речі в задній кишені, ви можете не почути крадіжку.

Викрасти що-небудь з рюкзака легше, ніж з будь якої іншої сумки, тому не тримайте в рюкзаку гаманці й телефони, особливо в кишеньці на зовнішній стороні.

Порада для жінок: у людному місці не варто тримати сумку на плечі, краще взяти її в руки перед собою і притиснути до тіла.

Порада для чоловіків: гроші краще не зберігати в брючних кишенях (задніх і бічних), оскільки саме з них і починає вас «промацувати» кишеньковий злодій.

Якщо вас штовхнули – не полінуйтеся обернутися і пильно подивитися на того хто стоїть поруч з вами. Як правило, злодій, який потрапив під пильну увагу, не ризикуватиме і залишить вас у спокої.

Не будьте байдужими, якщо помітили, що в чиюсь сумочку чи кишеню лізе чужа рука, приверніть до цього увагу.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою кишенькаря, негайно телефонуйте на 102.

 Патрульна поліція Краматорська та Слов'янська