Донецкий губернатор пообещал Зеленскому, что со Славянском все будет хорошо

Донецкий губернатор пообещал Зеленскому, что со Славянском все будет хорошо

Все программы будут реализованы

Голова ДонОДА Павло Кириленко првідомляє:

Питання модернізації системи водозабезпечення Донеччини обговорили на засіданні Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулося у Дніпрі.

Зазначив, що питання безперебійного забезпечення водою Донецької області – одна з найгостріших проблем нашого краю. КП "Компанія "Вода Донбасу" – єдиний постачальник води населенню як на вільній частині області, так і на окупованій. Вона забезпечує потреби близько 3,9 млн людей.

На повну модернізацію системи водопостачання потрібно близько 30 млрд грн.

Глова держави зазначив, що це питання буде підняте на рівень Кабміну та РНБО – для того, щоб знайти формат і джерела фінансування модернізації.

Подякував Президенту Володимиру Зеленському за розуміння потреб області й підтримку, зокрема й у питанні, яке стосується створення військово-цивільних адміністрацій. Нагадаю, що 10 з них були створені з огляду на безпекову складову, а одинадцята – міська ВЦА Слов'янська – як відповідь на безвідповідальність місцевих депутатів, які протягом понад пів року не змогли навіть проголосувати за бюджет міста.

Запевнив Президента, що усі програми, заплановані по місту Слов'янську, будуть завершені, у тому числі й за підтримки Донецької ОДА.

Конгрес місцевих та регіональних влад – дієва платформа для обговорення нагальних проблем регіонів і напрацювання спільних рішень.